Biography

Hagenees Tim Koning (geb. 17-07-1993) is recent door de Slagwerkkrant bestempeld als “runner-up” in de categorie beste rock/dance/funk drummer van de Benelux. Na een jaar op potten, pannen en een op straat gevonden bassdrum getrommeld te hebben, begon Tim op zevenjarige leeftijd met het volgen van drumlessen (o.a. bij Vinsent Planjer, Olaf Fase, Jamie Westland en Rob Kramer).

Na het gymnasium kon Tim zijn multitask-vaardigheden uitleven door simultaan de studies werktuigbouwkunde in Delft en het conservatorium in Rotterdam te volgen. In 2017 studeerde Tim cum laude af bij Codarts. Dé grote inspirator bij Codarts was met stip Hans Eijkenaar.

Op dit moment wordt het drummen in de Leif de Leeuw band gecombineerd met een master of science in de BioRobotics. Verder is Tim drumdocent bij Ready to Play in Den Haag en is hij de laatste jaren tevens één van de vaste docenten tijdens de Drumdriedaagse (een intitiatief van Music Station & de Slagwerkkrant). Cursisten kunnen zich daar 3 dagen onderdompelen in drumlessen van allerlei soort.

Singer-songwriter Jeanne Rouwendaal, de grungerockband Kuntry, drumfestival Herfstfest van Koen Herfs, het project 2000 drummers aan zee (Cesar Zuiderwijk) en vele anderen doen inmiddels graag een beroep op drumstokken versnipperaar Tim Koning!