Bands

Leif de leeuw band

Gitarist Leif de Leeuw werd in 2016 en 2017 door magazine ‘De Gitarist’ uitgeroepen tot beste blues(rock) gitarist van de Benelux .

Ook de Leif de Leeuw Band, naast Leif bestaande uit Tim Koning op drums, Boris Oud op basgitaar en Sem Jansen op gitaar en vocals viel meerdere malen in de prijzen. Eind 2014 wonnen ze de Dutch Blues Challenge en in 2015 werden ze uitgeroepen tot Best Band 2015 op de European Blues Awards.

Maar wie denkt dat de mannen alleen blues spelen, heeft het mis. Ze laten zich niet beperken door muzikale grenzen en dat resulteert in een mix van funk, soul, roots, fusion, country en rock.

Voor hun eerste album vertrok de band naar Amerika, waar ze meededen aan de International Blues Challenge in Memphis. Een flinke dosis inspiratie resulteerde in debuutalbum Leelah, waarmee de band op verschillende mooie festivals zoals Ribs’n Blues en Sziget speelde. In 2017 verscheen hun tweede album Until Better Times dit jaar gevolgd door het livealbum Live in Concert.

TOSSO

In 2015 beginnen bassist Robin Bremer en zangeres Maaike Adegeest samen met muziek schrijven. Na verloop van tijd sluit toetsenist Jonas Wegewijs zich hier bij aan. Met zijn drieën maken ze een rij liedjes, en al gauw zetten ze in een paar opnamesessies een EP in elkaar. Deze kan het beste worden getypeerd als elektronische pop, met een zeer eigenwijze inslag. In maart 2016 presenteert de band deze EP, genaamd TOSSO, in thuishaven Rotterdam. Sinds die tijd wordt de band aangevuld door drummer Tim Koning. Invloeden van TOSSO zijn onder meer Talking Heads, IX en St. Vincent.

Apenstreken(live)

Meet Apenstreken! Apenstreken comes in two flavours. The first is a normal DJ-set. Starting out as house DJ's we have since tried a variety of styles, but our love for the house genre finally brought us to deep-house. Meanwhile we have gathered some years of experience in DJ-ing, hosting our own night in a local club and organizing some events at the side. All this has made us hungry for more!

Jeanne Rouwendaal

Jeanne Rouwendaal is sinds haar tiende levensjaar bezig met muziek. Van slagwerk in een orkest tot bassen in een meiden rockband tot zingen in een punkband: ze heeft het allemaal gedaan. In 2014 won Jeanne de publieksprijs tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland in Paradiso, Amsterdam. Nog geen jaar later nam Jeanne deel aan de Popronde, waar zij een van de tien meest geboekte acts was. In januari 2016 vertrok zij voor een maand naar Australië om daar haar tweede EP ‘Getting Close’ (opvolger van eerste EP ‘No’, 2014) op te nemen. De EP werd opgepakt door verschillende internationale afspeellijsten van Spotify, gerelateerd aan koffie (o.a. ’t Koffiehuis en Barista Blend). Geïnspireerd door het daaruit voortvloeiende succes is daarna een “Koffie & Concert Tour” opgezet. Jeanne’s repertoire, (haast) altijd gespeeld op haar elektrische gitaar, varieert van kwetsbare ballads over de liefde tot rauwe nummers met een mening. Alle nummers hebben echter een ding gemeen: ze komen recht uit haar hart, te horen in haar stem en teksten.